1. Da li Cortinat krem sadrži kortikosteroide, antihistaminike?


Cortinat krem ne sadrži kortikosteroide, antihistaminike već je potpuno prirodnog sastava, sadrži kombinaciju 6 biljnih ekstrakata i ulja.

 

2. Kome se preporučuje Cortinat krem?


Zbog toga što je prirodnog sastava potpuno je bezbedan za upotrebu kod dece od 0 meseci i odraslih osoba. CORTINAT krem se preporučuje za ublažavanje tegoba:

  • Crvenilo, svrab, suvoća, ispucalost kože lica i tela dece od 0 meseci i odraslih osoba
  • Ekcema-dermatitisa: Atopijskog, Kontaktnog (alergije na koži usled dejstva sapuna, deterdženta, omekšivača, parfema, farbe za kosu, dekorativna kozmetička sredstva, šminke….
  • Eritema (crvenila kože) i Osipa nastalih usled dejstva spoljašnjih faktora: -Sunca(Alergije na sunce), vetra , kod eritema nastalih ubodom insekata
  • Urtikarije (koprivnjača) Cortinat krem se ne preporučuje u slučajevima kada su promene na koži izazvane bakterijskom ili gljivičniom infekcijom.

 

3. Kako deluje i kako se upotrebljava Cortinat krem?


CORTINAT krem je dermatoloski ispitan prirodni krem koji intenzivno:

  • smanjuje crvenilo, svrab, ispucalost nadražene kože lica i tela dece od rodjenja (0meseci) i odraslih osoba
  • vraća koži neophodnu vlažnost i elastićnost i štiti kožu od ponovne pojave simptoma – CORTINAT krem naneti na irititirana mesta na koži lica ili tela, blago utrljati do upijanja, 2-3x dnevno ili češće po potrebi u kontinuitetu (bez pauze) sve do pobolšanja stanja kože.
  • Preventivno radi sprečavanja pojave recidiva-ponovnog pojavljivanja simptoma.
  • U kombinaciji (u nastavaku terapije topikalnim kortokosteroidnim preparatima)

 

4. Da li se Cortinat krem može koristiti više puta na dan i koliko dugo?


Da, Cortinat krem se može koristiti 2-3 puta dnevno ili češće po potrebi u kontinuitetu (bez pauze) sve do pobolšanja stanja kože.

 

5. Da li se može koristiti Cortinat krema za kožu lica?


Da, Cortinat krema bezbedno se može koristiti za kožu lica, pregiba, na većim površinama kože takodje jer je potpuno prirodna, nije masna, lako se razmazuje i upija.

INFO